Anrika golvbolag går samman

Sundsvallsföretagen GolvEttan och Sehlins Golv går samman för att möta framtiden med större muskler och nära 80 års samlad erfarenhet.
– Tillsammans kan vi erbjuda effektivare kundservice och en trivsammare arbetsmiljö som attraherar rätt kompetens, säger Johan Olsson, vd för GolvEttan.

GolvEttan med 30 anställda grundades år 1981 och Sehlins Golv med 15 anställda grundades år 1987. Ägarna har alltid sett varandra mer som kollegor än konkurrenter, med matchande företagskulturer, och nu är tiden inne för ett samgående.

– Branschen håller på att förändras från många mindre bolag till färre men större konstellationer även utanför storstäderna. Vi gör det här för att bli starkare och snabbare, säkra personalens framtid, bättre klara ökade krav på oss som företag och skapa möjlighet att ta på oss större uppdrag,
säger Robert Söderkvist, vd för Sehlins Golv.

Golvbolagen kommer till en början att behålla sina respektive namn och de tre nuvarande ägarna blir sedan delägare med olika ansvarsområden i det gemensamma företaget.

– Nu får vi en starkare ledningsstruktur där vi kan hjälpa varandra och därmed öka tryggheten för våra anställda. Den förändring som kunderna kommer att märka är att vi blir snabbare på att svara på förfrågningar och leverera offerter, säger Johan Olsson.

De stora industrietableringar som är på gång i regionen har bidragit till att tidpunkten känns helt rätt.

– Vi laddar för att vara med när konjunkturen vänder. I dagsläget kan vi tveka inför att ta för stora uppdrag som låser våra resurser. Det är ju väldigt viktigt för oss att även sköta servicen till våra andra kunder, säger Henrik Storm, delägare och kalkylansvarig hos GolvEttan.

Nu väntar renovering och anpassning av GolvEttans lokaler i Nacksta industriområde och målet är att flytta ihop där i höst. Fräscha personalutrymmen med plats för att växa lite till planeras och trivsel är ett viktigt ledord för ombyggnationen.

– Det ska bli roligare att gå på jobbet för oss alla! Vi vill även bli ännu mer attraktiva som arbetsgivare och gärna bidra till att fler kvinnliga hantverkare och arbetsledare söker sig till oss i byggbranschen, säger Robert Söderkvist.

För mer information:
Johan Olsson, vd och delägare, GolvEttan. 060-14 17 73
Henrik Storm, kalkylansvarig och delägare, GolvEttan. 060-14 17 75
Robert Söderkvist, vd och ägare, Sehlins Golv. 060-66 10 43